top of page

Over Inge

Inge Mulder is geboren en getogen in Haarlem. Daar volgde ze ook haar opleiding in de pedagogische sector. Later behaalde zij een aantal aktes in de creatieve vakken. Ze waren eigenlijk een logisch gevolg van haar teken en schilderliefde als kind. Ook rondde ze een studie met betrekking tot moeilijk opvoedbare kinderen af. De opleidingen voor de creatieve vakken maakten het haar mogelijk haar expressieve vaardigheden gestalte te geven binnen het onderwijs.

P1030681.JPG

Inge studeerde aan de Vrije Akademie in Nunspeet. Na het behalen van het certificaat nam Inge gedurende een langere periode deel aan de Masterclass en volgde lessen van meer en minder bekende kunstenaars; elk met een persoonlijke visie op het begrip “Kunst”.

 

Woonachtig in Ermelo heeft Inge actief bijgedragen aan het oprichten van het kunstenaarscollectief StEK in Ermelo, zie de website.

Haar actieve rol bestaat o.a. uit het begeleiden van volwassen- en kinderactiviteiten. Zij coördineerde het schilderen van zes doeken van 90x150 voor het nieuw te bouwen zorgcentrum in Ermelo “Het Kroondomein“. Een werk waarvan de basis is ontstaan uit samenwerk met leerlingen van een basisschool en het werken met drie kunstenaars van StEK.

 

Inge werkt met enige regelmaat samen met andere kunstenaars, zij is nieuwsgierig, gaat de uitdaging niet uit de weg; zij zal blijven werken aan het verbreden van haar horizon.

Onderwerpen zijn vaak gerelateerd aan reizen die Inge maakt. De manier van reizen (op de fiets) biedt haar mogelijkheden om contact te maken met de omgeving en de bevolking. In haar werk tracht zij te balanceren op de grens van illustratief naar abstract.

Inge-schilderij-4.jpg
bottom of page